Stallet




Detaljer från stallet där Ingvar står. Hästen som kikar på en genom fönstret heter Londiamo, och är Peter Härnstams häst. Riktigt roligt att se när han rider runt på honom - han är så fin! Och en riktig kelgris också.

Önskelistan





Ett par Cavallo Weltmeister, en iPhone 4 (min Sony Ericsson Walkman-mobil har faktiskt hängt med i snart 6 år.. förtjänar jag inte en ny mobil?), och en Canon 60D. Det tycker jag att jag kan få!

Fredag


Har inte varit på stallet i ungefär en vecka nu. Skall se om jag kan åka dit imorgon bitti och rida ett pass! Saknar min skrutt!

Det är nämligen så att jag ju delar pållen med hela familjen. Det är mamma som älskar att göra allt med hästen förutom att rida (vilket är konstigt eftersom det är hon som är den drivande kraften i att vi ens har en häst...), pappa som rider oftast - på veckodagarna och för tränare en gång i veckan, och jag och min tvillingsyster som rider när vi har tid.

Förrut red även jag och Annika (tvillingen) för tränare en gång i veckan och i regel minst en gång till, men efter att de ändrat mitt schema har jag inte längre möjlighet att åka till stallet de tider som man kan ha träning..

Min storasyster har endast ridit Ingvar ett fåtal gånger, men också för tränare. Hon har dock varit i Nya Zeeland sedan början av januari (men kommer hem 18:e maj!).

Stuteri MW 2008

Apropå det där träningslägret i Tyskland, kom jag att tänka på alla de år jag har åkt på ridläger. Här kommer ett inlägg om en av de gångerna som jag åkt till Stuteri Maria Winberg i Väröbacka. Detta är alltså första året jag hade med mig en systemkamera - men jag kanske kan leta reda på bilder från tidigare år också. Senare med, för den delen!

Här är tvilling-Annika med Herkules, kompis-Sigrid med Missa d'Arjon och jag med världens bästa Sammy.


Sammy hade jag redan haft i några år innan, och detta blev mitt sista med honom som lägerhäst. Han är en liten tysk ridponny med ett stort hjärta! Världens bästa.

Här rider Annika på fina lilla Herkules.


Och här rider jag fint på Sammy! Till mitt försvar så var det terränghoppning vilket Sammy älskar lite föör mycket. Han var skitsvår att hålla in - men som man kan se så sitter jag och skrattar: det kändes som om man kunde klara vad som helst med den lilla ponnyn!

Jag och tvillingen igen - lite småprat mellan rundorna! Kan inte komma över hur kul det var. Väldigt sugen på terränghoppning nu!

Det är förresten jättefint på Stuteri MW. Massa föl och hundar som springer runt i ett enda virrvarr i det höga gräset. Blommor och blad! Sommar och sol! Världens sommar-paradis, kort sagt.

Kolla! Jag kan hoppa! Ser ut som en liten kyckling med vingarna och allt, men vann stilhoppningen gjorde vi i alla fall! Även om jag red fel väg två gånger, vilket säger en del om mina tävlingsnerver - det här var ju inte ens en riktig tävling...

Det är så roligt när man få se ridlägerägarens dotter Sofie rida deras fina ridponny-hingstar dessutom. Här är hon på Verona's Gershwin eller Feno-Me - har svårt att skilja på dem!


Sammy är utan tvekan min största ponny-kärlek! En underbar liten häst kort sagt.
Och jag tror minsan ett detta var ett av de bästa ridläger-åren i mitt liv. Grymt!

Ridlägerna jag åkt på genom åren tycker jag har varit fantastiska upplevelser - jag uppmanar alla att åka på så många de kan, för det är ju onekligen galet roligt ;)

Send Me On My Way - Rusted Root

Snyggt


Jag har ju redan lagt upp denhär bilden på Edward Gal och snygga Totilas, men det ser ju bara så himla mysigt ut. Hade schabraket haft samma nyans som lindorna hade det även varit sjukt snygg "outfit". Älskar dessutom träns med vitt foder!

Åk på träningsläger i Tyskland

Bexter Hof, Herford

  Vill du som tävlar i hoppning på 1.20- och 1.30-nivå och är född 1995 eller senare vara med om en upplevelse utöver det vanliga? Svenska Ridsportförbundet har fått möjligheten att skicka två ungdomsryttare till träningslägret German Friendships 26-31 juli 2011.
Lägret består av sex dagars träning och andra spännande upplevelser på Bexter Hof i Herford, Tyskland. Veckan organiseras av bland andra Lars Meyer zu Bexten som är tränare/ledare för de tyska ungdomsryttarna.
Ryttare upp till 16 år från 30 länder är inbjudna och man behöver inte ha med egen häst. Under lägret kommer man bland annat att få träna för Marco Kutscher, OS-bronsmedaljör i Aten 2004.

Jag tycker det här låter jättehäftigt! Too bad att man inte hoppar 1,20 och är 16 år... Men det kanske det är någon annan som är, läs mer här.

Fälttävlan


Här kan man hänga med Pontus Hugosson på en 2-stjärning fälttävlan! Ganska roligt faktiskt - i alla fall verkar hästen ha det! Hittat hos Dressyrsnack.

Att ta mer intressanta bilder

Jag har fått lite frågor på foto-tips och liknande, och skulle jättegärna vilja dela med mig av de jag kan ge!

Skulle vilja börja att ta upp hur man tar en mer "intressant" bild. Som inte föreställer, "bara", en häst. Då är mitt absolut bästa tips att ta hjälp av omgivningen! Växter, träd, etc. Här kommer lite exempel:

Ta kort genom ett lövverk, och fokusera på själva föremålet för att få lite snygg inramining.

Eller gör tvärtom, och fokusera på själva "inraminingen": lövverket!


Utan någon slags intressant inslag: bara en bild på ett sött föl. Inget mer.


Och här har vi samma föl, vid samma tillfälle - men där bilder är tagen
genom ett gäng hundkex som växte vid hagkanten. Bättre?

Var det till någon hjälp? Vill man läsa sådant här? Kom gärna med synpunkter!

Korrigeringsbett?


Läste om ett sånthär korrigeringsbett i ett inlägg av Matilda Holmström. Undrar om det vore något för mig och Black Ingvar? Han har ju, som sagt, en fallenhet för att få en "taskig" mun - tyvärr blir han väldigt ofta stark och tung i munnen.

Dethär bettet skulle alltså då vara relativt milt, och passa väldigt bra till just starka hästar.

Just nu kör vi alltid på tredelat bett med "fria" ringar (säger man så?), och de gånger som min pappa har ridit på stång med honom har han tyckt att han blivit lite grinig. Jag är ju inte så jätteinsatt, och kan inte så mycket om bett och alla dessa miljarder aspekter som ska spela in - därför tar jag jättegärna emot tips!

Vad tycker du?

Tungeli-tung...

I can dream, can't I?

I mitt drömstall skall jag ha..

... En uppfart kantad av körsbärsträd och en styck Totilas.

... Sjukt fint och trevligt stall - fast med bredare mittgång..

.. Och en av varje av dessa också! En mumsig PRE med världens läckraste färg, och en galet söt liten hopp-ponny.

Det är väl inte för mycket begärt?

Glad Påsk!



Idag är jag i Halmstad över dagen, så pållen får stå och ha det gott i solen hela dagen. Glad Påsk!

Millions - Everyone

Morgonpass: bildbomb!

Hemkommen från ett härligt ridpass i solen! Jösses vad det är varmt för att vara april.
Jag mottar jättegärna kritik!




Ett av mina större problem med min sits: jag lutar mig på tok för långt tillbaka! Den här bilden är i och för sig tagen när jag gör världens uppfångning, men ändå. Måste gymma upp lite "korsett-muskler" så att jag får mer stabilitet...

Andra stora problemet: kan inte för mitt liv trampa ned hälarna ordentligt.. Speciellt inte min högra, av någon anledning. Tror det har att göra med min knäskada jag fick förra året?

Här ser man ganska bra ett av Ingvars största problem - han har otroligt lätt för att hänga i handen. Då bryr han sig  inte ett skvatt om man skulle hänga en nedrans bil i dedär tyglarna.. Just detta med att de blir hårda i munnen tycker jag lätt kan bli en ond cirkel - himla svårt att bryta. Har hört att det är ganska vanligt hos Beach Boy-avkommor? Hursom, så har jag svårt för att få honom lätt och fin i munnen, vilket kan sluta med att jag sitter och är irriterad i ena änden av tygeln, och han gapar och har sig i andra ändan..



Upp med blicken! Få upp hans nacke! Mer aktivitet i bakbenen! Ihop med händerna! Ned med hälen! Oj oj, jag kan bara höra min inre ridlärare banna mig...



Men en duktig ponke är han ändå. Hihi, kolla den fina underläppen!

Klapp!

Om Black Ingvar




Detta är min familjs underbara halvblodspöjk Black Ingvar (Beach Boy - Bartok - Ganesco, född 1998). Han är underbart positiv och genomgo - en ärlig och glad häst. Även om hans egentliga kall är hoppning, så har jag och familjen envisats med att förvandla honom till en dressyrnörd - detta är dock inget han klagar på, han gillar att jobba och gör alltid sitt bästa.

Och nej, det var inte vi som döpte honom... Men jag måste säga att namnet faktiskt passar honom - det är unikt, precis som han själv!

Matchad


Är sugen på en supermatchad ridoutfit (får man säga ridoutfit?). Yes box!

Mitt fotointresse














Mina tre största intressen är ju hästar, måla och fota. Och oftast går alla tre ihop! Som att när jag målar är det oftast hästar, och när jag fotar är det oftast hästar. Inbiten hästtjej, skulle jag säga! Här är en liten skara av de hästbilder jag har tagit genom åren.

Faktum är, att jag tycker om att fota hästar så mycket att jag som projektarbete detta året startade ett hästinriktat fotoföretag! Fotograf Karin Lindberg UF:s hemsida hittar följande du på http://www.karinlindberg.se/.